"Basis leggen voor een lange klantrelatie"

 

 

John Schellekens, Teamleider MROshop

 

             

MROsupporter

Onze medewerkers zijn het gezicht en het geweten van De Bruin Techniek. Dagelijks staan ze vanuit 19 regionale servicepunten en ons hoofdkantoor in Tilburg klaar om productiebedrijven te helpen met MRO-producten en specifieke dienstverlening. Wat maakt hun vak zo leuk? Vijf vragen aan de teamleider van onze MROshop: John Schellekens.

 

1. Teamleider van een webshop, hoe zit dat John?

“De MROshop is de jongste en meest digitale afdeling van De Bruin Techniek. Een aantal jaar geleden hebben we de digitale verkoop van MRO-producten verder geoptimaliseerd. Dat is een continu proces waar ik met mijn team dagelijks aan bijdraag. Het is onze taak om nieuwe klanten te werven en bestaande relaties goed te onderhouden. Ons doel is om werktuigbouwkundige (MRO) producten te leveren tegen een optimale dienstverlening. Grotendeels gaat dit toch telefonisch of per e-mail, maar de webshop vervult een steeds groter wordende rol. Goed klantcontact is hierbij een belangrijke pijler, maar ook de groei van de MROshop. Als teamleider werk ik aan deze stijgende lijn.”

John Schellekens

De Bruin Techniek

Teamleider MROshop in Tilburg

220831_DBT-John-Dominique-1-1-1

 

2. Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

“Ik ben veel in Tilburg op het hoofdkantoor. Vanuit de vestigingen hebben we MROsupporters die bij de grotere klanten komen. Voordat een klant aan een persoonlijke MROsupporter wordt gekoppeld, zijn wij het aanspreekpunt. Centraal in mijn dag staat ‘doorvragen’. Als klanten vragen om een specifiek product, dan is het aan ons de taak om gelijk te inventariseren wat de behoeftes zijn. Is het een eenmalige aankoop? Is het iets waar ze leveringsproblemen bij hebben? Hoe wordt er ingekocht? Kunnen ze ook hulp gebruiken bij andere diensten? Vaak zijn klanten blij als je direct meedenkt. Klanten komen mede om die reden terug, daar ben ik van overtuigd. Aanvragen vanuit klanten bepalen wat de dag ons team brengt. Het optimaliseren van de online omgeving achter de webshop maakt het werk lekker dynamisch.”

‘Doorvragen en dan je klant écht kunnen helpen is het leukste om te doen’

 

3. Dat doorvragen wordt vast gewaardeerd! Waar word je zelf blij van?

“Als ik met mijn dienstverlening een product snel kan leveren voor de juiste prijs. Dat de klant blij is en vooruit kan. Als ze dan een week later bellen en meer aan ons vragen, dan zit ik rechtop in m’n stoel. Daar word ik blij van. Ik probeer complexe vraagstukken uit handen te nemen en ben de schakel tussen fabrikant en eindgebruiker. Door de beschikbaarheid van onze MRO-producten staat de machine van een klant korter stil, met als gevolg kostenbesparing voor de klant. Dat is iets wat ik altijd in m’n achterhoofd hou. Als teamleider probeer ik mijn team niet alleen commercieel te laten handelen, maar vooral een helpende hand te zijn. Als ik dan op kantoor de gesprekken met onze klanten hoor, dan zijn we lekker bezig.”

 

4. Ben je als teamleider begonnen of ben je gegroeid naar deze functie?

“Ik ben sinds april 2019 werkzaam bij De Bruin Techniek en sinds september 2021 als teamleider van de MROshop, maar ik heb al een verleden bij De Bruin Techniek. In 2007 liep ik hier stage en van 2008 tot 2010 ben ik werkzaam geweest als commercieel logistiek medewerker. Toen besloot ik om een HBO-opleiding te gaan doen en bleef via stages in contact met De Bruin Techniek. Via een omweg kwam ik terug en heb ik op verschillende vestigingen in het land gezeten. Vanuit die ervaring ben ik tot teamleider doorgegroeid. Je krijgt hier kansen om te laten zien wat je nog meer kunt. Dat is het mooie aan dit familiebedrijf.”

5. Vertrouwen en een goede relatie passen dus goed bij jou…

“Absoluut. Het vertrouwen van De Bruin Techniek in mij als medewerker, maar ook het vertrouwen dat ik weer geef aan het team. Ik zorg dat we als team vooruit blijven gaan en het klantproces finetunen. Het feit dat ik collega’s ook na het werk zie, zegt iets over de werkrelatie. En natuurlijk ook de goede relatie met klanten. Wij kennen heel veel klanten bij naam en nemen ze serieus. Interesse tonen is iets heel simpels. Dat gaat verder dan één productje verkopen. Hier wordt de basis gelegd voor een lange relatie.”

Alles over

MROsourcing

 


lees meer >

Alles over

MROlogistics

 


lees meer >

Let us move you.

Vul onderstaand formulier in zodat we met u contact kunnen opnemen. Alvast bedankt voor het vertrouwen.

 

logo debruin2020_rgb (2)