"Het menselijke onderdeel van de digitale klantervaring"

 

 

Dominique Bakker, MRO Supporter

 

             

MROsupporter

Onze medewerkers zijn het gezicht en het geweten van De Bruin Techniek. Dagelijks staan ze vanuit 19 regionale servicepunten en ons hoofdkantoor in Tilburg klaar om productiebedrijven te helpen met MRO-producten en specifieke dienstverlening. Wat maakt hun vak zo leuk? Vijf vragen aan onze MROsupporter Dominique Bakker.

 

1. Voel je je, met 21 jaar dienstverband, al onderdeel van het meubilair?

“Absoluut niet zeg! Ik heb een rijk verleden bij De Bruin Techniek en heb op diverse vestigingen gewerkt. Ik begon in de logistiek en ben vanuit Moerdijk richting Breda doorgegroeid in de verkoop. Binnen dit bedrijf word je altijd geprikkeld door nieuwigheden. Onze branche digitaliseert snel en processen worden efficiënter. Daar moet je in mee. Er is hier altijd een bepaalde dynamiek en dat vind ik prettig. Sinds 2018 werk ik als MROsupporter voor de MROshop. Het meubilair is splinternieuw ;).”

Dominique Bakker (r)

De Bruin Techniek

MROsupporter in Tilburg

220831_DBT-John-Dominique-14-2

 

2. Wat versta je eigenlijk onder een MROsupporter?

“Het is een functie met veel klantcontact en je moet eigenlijk een soort kameleon zijn. Geen klant of vraag is hetzelfde. Je moet kunnen anticiperen op de situatie. Ervaring of niet, daar leer je altijd van. Een klant tevreden houden vind ik echt een kunst. Snel schakelen, inspelen op behoeftes, proberen opdrachten zo snel mogelijk af te ronden en blijven opvolgen. Klanten bestellen bij ons, omdat ze snel vooruit willen. Goede service verlenen is voor mij als MROsupporter een mooie uitdaging.”

 

3. Komen er ook nog klanten fysiek ‘aan de balie’?

“De meeste bestellingen gaan tegenwoordig telefonisch, per e-mail of via de webshop, waarbij de webshop een steeds grotere rol vervult. In verband met de gunstige ligging van ons centrale magazijn, komt het regelmatig voor dat klanten hier een bestelling komen ophalen. Het zorgt voor afwisseling in het werk en je maakt net even een ander praatje dan puur over de zakelijke bestelling. Daadwerkelijke verkoop aan de balie vindt niet meer plaats.”

‘Een klant in het echt spreken blijft waardevol, maar de baliefunctie dreigt uit te sterven.’

4. Hoe zien je werkzaamheden er op een gemiddelde dag uit?

“Het klinkt als een cliché, maar geen dag is hetzelfde. Ondanks dat ik iedere dag op kantoor ben, weet ik eigenlijk nooit wat precies de invulling van mijn dag gaat worden. Dat wordt bepaald door de bestellingen van klanten. Ik sta ze telefonisch en per e-mail te woord, verwerk orders, doe acquisitie bij nieuwe klanten en zorg dat het account van nieuwe en bestaande klanten up-to-date is in ons systeem. Een online webshop suggereert dat er geen handwerk meer aan te pas komt, maar niets is minder waar. Ik ben het menselijke onderdeel van de digitale klantervaring.”

5. Waar word je het meest blij van?

“Van repeterende klanten. Dat ik ze naar tevredenheid kan helpen en dat ze met enthousiasme terugkomen. Ik denk nooit in problemen, maar in oplossingen. Klanten vinden dat fijn, want ze ervaren zelf dat ze een probleem hebben. Wij loodsen ze gestructureerd naar een oplossing. Als je dan uiteindelijk positief wordt beoordeeld in een review, dan ben ik trots.”

Alles over

MROsourcing

 


lees meer >

Alles over

MROlogistics

 


lees meer >

Let us move you.

Vul onderstaand formulier in zodat we met u contact kunnen opnemen. Alvast bedankt voor het vertrouwen.

 

logo debruin2020_rgb (2)