"Waar het stokt,

komen wij in beeld"

 

 

Dimitri van Dam, MRO Supporter pur sang

 

             

MROsupporter

Onze MROsupporters zijn het gezicht en het geweten van De Bruin Techniek. Dagelijks staan ze vanuit 18 regionale servicepunten klaar om productiebedrijven te helpen met MRO-producten en specifieke dienstverlening. Maar wie zijn die MROsupporters en wat doen ze? Vijf vragen aan MROsupporter Dimitri van Dam vanuit onze hoofdvestiging in Tilburg.

 

1. Wat maakt jou een echte MROsupporter?

“Ik zie mezelf graag als een verlengstuk van onze klanten. Helpen als er problemen zijn en ze zo snel mogelijk tegemoetkomen in hun vragen. Die support maakt het verschil. Ik zorg dat de logistiek gestroomlijnd verloopt. Ik werk hier al 26 jaar, dus iedereen kent me inmiddels. Door te groeien in m’n vak en nieuwe uitdagingen aan te gaan, hou ik mezelf fris binnen de organisatie. De laatste jaren ben ik vooral actief als teamleider logistiek en stock control. ”

Dimitri van Dam

De Bruin Techniek

Teamleider logistiek en stock control in Tilburg

210924 RG_DBT-Tilburg-14-1

 

2. Hoe ziet je werkdag er ongeveer uit?

“Met een team van twaalf collega’s van het distributiecentrum werk ik iedere dag de logistieke projecten voor onze klanten uit. Ik ga bij bedrijven langs die niet goed weten wat ze met hun voorraad willen en hoe ze dat efficiënt kunnen inrichten. Het persoonlijke contact, daar word ik blij van. Als ik dan een advies kan geven waar echt iets mee gedaan wordt, dan heb je eer van je werk. Daarnaast beheer ik onze eigen voorraad van het distributiecentrum, ben ik verantwoordelijk voor al het transport en ondersteun ik bij IT-gerelateerde zaken. Dat brede werkpakket maakt het werk zo leuk. En ja, dat lukt best hoor in die 40 uur in de week ;).”

 

3. Wat zijn veelvoorkomende vraagstukken bij klanten?

“Die zijn vooral voorraad gerelateerd. Hoe krijg ik m’n magazijn op orde? Hoe begin ik daarmee? Hoe kan ik het aantal leveranciers reduceren? Hoe zorg ik dat de voorraad up-to-date blijft zodat we niet zonder komen te zitten? Dat zijn logische vragen, want veel bedrijven zien nog onvoldoende in dat een goede voorraad belangrijk is in een gestroomlijnd werkproces. Vroeger ging het vooral om zo goedkoop mogelijk inkopen, maar nu gaat het vooral om wie de beste service verleent. Voorraadbeheer is ons vak. Wij zorgen voor een Jip & Janneke voorraad waar iedereen mee kan werken. Met Bartrack maken we de voorraad voor de klant en voor onszelf digitaal inzichtelijk. Zo weten we precies wanneer en hoeveel er aangevuld moet worden en grijpen de gebruikers van het magazijn nooit mis.”

 

4. Maakt het digitaliseren het werk juist niet onpersoonlijker?

“Nee hoor, absoluut niet. Het scannen van de voorraad gebeurt handmatig op locatie, dus dan zien we onze klanten gewoon. Dat zijn de momenten waar je samen ook naar andere probleempjes kijkt. Wat wel minder wordt, zijn de monteurs die bij ons aan de balie staan om voorraad op te halen. Veel wordt centraal ingekocht en vanuit ons distributiecentrum geleverd, waardoor die kleine ritjes van de monteurs niet meer nodig zijn. Dat is jammer van het persoonlijke contact, maar bespaart veel tijd, geld en is ook nog eens een stuk duurzamer.”

5. Wat maakt werken bij De Bruin Techniek zo leuk?

“Het is gewoon een supergezellig bedrijf waar veel mogelijk is. Ik kan hier met iedereen goed overweg, van logistiek medewerker tot de directie. Die korte lijntjes is zo mooi aan een familiebedrijf. Lekker snel schakelen en leuke projecten oppakken. Altijd volgens een strakke werkwijze, maar geen dag is hier hetzelfde.”

Alles over

MROsourcing

 


lees meer >

Alles over

MROlogistics

 


lees meer >

Let us move you.

Vul onderstaand formulier in zodat we met u contact kunnen opnemen. Alvast bedankt voor het vertrouwen.

 

logo debruin2020_rgb (2)