"De jongens moeten door"

 

In een boeiend partnerschap tussen Alimak Group en De Bruin Techniek staat innovatie en doordacht voorraadbeheer centraal, waardoor geavanceerde gevelonderhoudinstallaties wereldwijd efficiënter en effectiever worden onderhouden.

Efficiënt voorraadbeheer en MRO-oplossingen:
De sleutel tot succes bij Alimak Group

Bij Alimak Group komen flexibiliteit, kennis en veiligheid samen voor geavanceerde gevelonderhoud, met goed voorraadbeheer als succesfactor.

 

Fred de Gier

Coördinator Spare Parts, Alimak Group

Je kent dat wel; van die glazenwassers die op 70 meter hoogte in een bakje langs de gevel bungelen. Veel mensen krijgen er zweethandjes van. De techneuten van Alimak Group niet. Zij ontwerpen, assembleren en installeren geavanceerde gevelonderhoudinstallaties voor gebouwen en tunnels over de gehele wereld. Specialistisch werk waar flexibiliteit, kennis en veiligheid de sleutel tot succes zijn. Een goed voorraadbeheer draagt daaraan bij.

We zijn in de werkplaats van Alimak Group in Zevenbergen met Coördinator Spare Parts, Fred de Gier. Het staat er aardig vol met werkbruggen en kranen die afgemonteerd worden. “Deze installaties, die ook wel bekend staan als Manntech gevelinstallaties, staan straks op een hoog gebouw, zodat de gevels onderhouden kunnen worden. Maar ook in atriums en tunnels zijn onze installaties wereldwijd te vinden. Hier in de werkplaats worden kleine en grote revisies uitgevoerd aan diverse onderdelen van de installaties. Met 25 eigen monteurs en een aantal regiomonteurs in het land werken wij voor de gehele Benelux om dagelijks onderhoud, revisies en keuringen te verrichten aan zo’n 1.700 installaties.”

Snel kunnen handelen

“Vertraging of stilstand in de installaties is onwenselijk. Daarom worden installaties preventief onderhouden. Daarnaast hebben wij ook een eigen storingsdienst. Onze monteurs en onze klanten moeten we op ieder moment kunnen voorzien van materialen. Het belang van een goede voorraad spreekt voor zich. De monteurs halen hun materialen rechtstreeks uit de voorraad of het wordt op project besteld. Dit voorraadbeheer doen wij deels zelf, maar de grijpvoorraad voor veelgebruikte producten is uitbesteed aan De Bruin Techniek. Denk aan vetten, spuitbussen, kleine mechanische onderdelen, gereedschap, oliekeerringen, verspaningsmaterialen en alle bevestigingsmaterialen. Het voordeel? Het is altijd op voorraad. Er zijn korte lijntjes met hun filiaal bij ons in de buurt. Alles wordt supersnel geleverd, zodat onze jongens altijd door kunnen. Zo kunnen we snel handelen.”

Van versnippering naar één partner

Er wordt al vele jaren samengewerkt met De Bruin Techniek, maar tot een paar jaar geleden ging dat meer over de speciale onderdelen. Voorraad gerelateerde artikelen kwamen versnipperd bij diverse leveranciers vandaan. “In de afgelopen jaren heb ik de grijpvoorraad voor ongeveer 80% ondergebracht bij De Bruin Techniek”, vertelt Fred. “Ik wilde geen versnippering van vele leveranciers, maar één partner die mij het volledige pakket kan leveren. Voorheen bestelden we ieder kwastje, moertje en schroefje apart. Ik dacht op een gegeven moment; waar zijn we mee bezig? Iedere keer weer uitzoeken, bestellingen aanmaken en bonnetjes schrijven. Nu heb ik gewoon één maandorder met één factuur. Dat scheelt heel wat administratieve handelingen op jaarbasis kan ik je vertellen.”

Met De Bruin Techniek hebben we één partner voor volledige voorraadbeheeroplossingen.

 

Met een optimaal voorraadbeheer pakken onze monteurs nooit mis. 

 

Voor het grijpen

“De stellingkast met de grijpvoorraad is een mooie oplossing die met De Bruin Techniek is uitgedacht. Hier ligt alles wat de monteurs dagelijks nodig hebben. Het mogen en kunnen pakken van onderdelen vinden wij belangrijk. Daar vertrouwen wij onze jongens in. We hebben geen magazijnbeheerder die alles uitgeeft. Dat is ook niet nodig. Ik monitor wat eruit gaat en wat er weer in de voorraad komt. De monteurs pakken wat ze nodig hebben en grijpen nooit mis. De Bruin Techniek komt één keer per maand de grijpvoorraad scannen en aanvullen. Deze ‘way of working’ bevalt ons prima.”

Ontzorgen

“Wat ik vooral prettig vind? De fijne samenwerking met mijn contactpersoon bij De Bruin Techniek. Met hem kan ik lezen en schrijven. Als ik iets nodig hebt, denkt hij met zijn team mee in oplossingen. Ik heb in no-time een aanbieding, een bevestiging en een snelle levering. Er wordt altijd meegedacht over alternatieven, maar ook over verouderde artikelen. Voordat ik tegen een probleem aanloop, heeft De Bruin Techniek het al ondervangen. Dat ontzorgt mij. Ik heb geen tijd om dat zelf uit te zoeken. Ik heb 25 monteurs te bedienen met vragen, ad hoc storingen en moet snel kunnen inspringen. Daar heb ik het druk zat mee. Servicegericht denken, daar hecht De Bruin Techniek net zoveel waarde aan als wij. Ze doen echt moeite om dichtbij ons te staan. Dat is de juiste basis voor een prettige samenwerking.”

Alimak Group en De Bruin Techniek

Efficiënt voorraadbeheer en MROsupport voor uw organisatie?

Meer weten over de mogelijkheden van het boosten van jouw efficiëntie zoals bij Alimak Group?
Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan.

 

logo debruin2020_rgb (2)